(2011; frissítés: 2019)

A hifivel körülbelül 3 éves korom óta foglalkoztam. Első komoly találkozásom egy rádióval volt, szüleim nagy riadalmára. Szerencsére a rádió és én is túléltem a kalandot. Ettől kezdve viszont egyre erősebben érdekelt, hogy mi van a műszaki eszközök belsejében. Önműködő és elektromos játékaim egyre-másra estek áldozatul ennek a kíváncsiságnak; mindegyiknek tudni akartam, milyen a "szerkezete". A hifiben a következő lépés apukám Tesla B90-es orsós magnója volt. Ehhez mikrofon is tartozott, amivel egyre-másra készítettem jobbnál jobb felvételeimet apukám féltve őrzött Beatles és Rolling Stones szalagjaira. A gép, bár hifis szemmel nézve talán nem túl értékes, de elég masszív felépítése okán elég jól tűrte a használatot egészen 10-12 éves koromig. Akkor aztán tudni akartam, milyen a "szerkezete". Az eredmény miatt a mai napig szemrehányást kapok.

Az elektronika aztán később nem foglalkoztatott, ellenben a régi, archív felvételekkel, így előtte még átmentettem azokat magnókazettára. Ezek között a családom számára megismételhetetlen, izgalmas hangdokumentumok vannak, többek között szüleim esküvőjéről, dédszüleim, nagyszüleim énekéről és ma már digitalizálva, CD-n várják az utókor ítéletét.

Az ezredfordulón aztán nem csak az ezred fordult nagyot, hanem én is. Megvettem első hifi újságomat, a Hifi Choice magyar verzióját, amiben éppen belépő szintű lemezjátszókat teszteltek. A cikk hatására természetesen ebbe nekem is be kellett lépni, de csak kis lépést engedhettem meg magamnak: egy bizományi, tojáshéj Technics lemezjátszót. Lemezeket aluljáróban vettem, és ha már ott voltak, vettem néhány komolyzenei felvételt is, ha jól emlékszem Ferencsikes Beethoven szimfóniákat, amivel egy új világba léptem. Ma már nem tartom olyan jelentőségűnek magát a hifit, mint korábban, manapság ezért inkább már csak a zenével foglalkozok.

Rendszerem ma (2019) a következő elemekből áll:

Az erősítő és a forrás külön konnektorból kapja az áramot, az erősítő hálózati kábele tömör villanydrót. A válogatás során igyekeztem amit csak lehet, magyar gyártóktól vásárolni és mindenkit erre bíztatok. A magyar manufaktúrák is vannak olyan minőségűek mint a külföldiek, legyen bennünk ennyi lokálpatriotizmus!