Néhány saját munkámat teszem ezen az oldalon letölthetővé. A letöltés és használat teljesen ingyenes, de a munkákban semmilyen változtatáshoz nem járulok hozzá előzetes egyeztetés nélkül!

Hangfelvétel katalogizáló program - MusiCatalog

A különböző hanghordozó formátumok ideje ugyan lejáróban van, aki nagyobb gyűjteménnyel rendelkezik, az azonban talán használ valamilyen módszert a lemezek, zeneművek adatainak tárolására. A hangfelvétel katalogizáló program erre ad egy újabb módszert speciálisan a komolyzene-rajongók igényeihez igazítva. Amiért különösképpen érdemes használni, mert a lemezek adatainak tárolásával egyszerűen megtudhatunk olyan információkat a gyűjteményünkről, mint például

A program használatához Java futtató rendszer szükséges, amely sok otthoni számítógépen megtalálható. Amennyiben az önén mégsem lenne, telepítője letölthető innen.
(1.8-as Java ajánlott, 11-es Java verziótól kezdődően a JavaFX keretrendszer külön letöltése is szükséges.) A katalogizáló program használatához külön telepítés nem szükséges, a letöltött ZIP fájl bárhová kicsomagolható, majd a MusiCatalog.jar fájllal indítható. (Angol ismertető)

A MusiCatalog 3.2-es verzió letöltése

Borsodi Pálya a Transport Tycoon Deluxe-hoz

Nagyon kedveltem a Transport Tycoon nevű játékot, különösen a Deluxe változatát, ami már tartalmazott egy pályaszerkesztőt is. A játékot még ma is fejlesztik lelkes rajongók, hiszen grafikája már rendkívül elavult, de maga a játék a fogékony embereket még ma is képes a számítógéphez szegezni. Ehhez készítettem a saját pályaszerkesztőjével egy saját pályát, ami Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy részletét tartalmazza (Ózd-Putnok-Szilvásvárad környéke). A pálya telepítéséhez az útmutató a mellékelt szöveges fájlban megtalálható. A pályához a TTD eredeti változata is elegendő, nem kell hozzá a rajongók által "feltuningolt" változat, de persze azzal is használható (részleteket lásd lejjebb).

A borsodi pálya letöltése

A Transport Tycoonnak az újabb, minden tekintetben továbbfejlesztett változata Open TTD néven ismert és teljes működéséhez szükséges a TTD eredeti példánya is. A programot mindenképpen érdemes kipróbálni, honlapja elérhető itt. Már 64 bites Windowsos változata is van!

WinLine 2

Jónéhány éve már, hogy általános iskolai rajzórák hatására elkészítettem egy saját rajzoló programot, ami egy speciális, egyszerű vonalas rajztípus elkészítésére alkalmas. Ennek továbbfejlesztett verziójának telepítője található az alábbi linken. Elég régen készítettem, még Delphi rendszer alatt és akár Windows 95 is elegendő a futtatásához.

A WinLine 2 letöltése

Processzorok

Nagyon sokáig foglalkoztam azzal, hogy a lehető legtöbb, általános felhasználású számítógépekben alkalmazott CPU-k adatait összegyűjtögessem. Ezeket egy Excel táblázatban gyűjtöttem össze. Sajnos a régebbi vagy ritkább processzorokról nagyon kevés megbízható adat áll rendelkezésre, az eredeti gyártó vagy megszűnt vagy nem nyújt információt, esetleg a gyártó által adott információk is ellentmondásosak. Igyekeztem mindent eredeti dokumentumokból meghatározni, de sokszor ez sajnos nem lehetséges.

A processzor-táblázat letöltése

Szövegkönyvek

Opera vagy egyéb énekes zenemű hallgatása közben jó, ha a hallgató tisztában van azzal, miről is énekelnek, hiszen ez jelentős pluszt is adhat az élményhez, arról nem is beszélve, hogy a recitativók vagy prózai részek a történet meghatározó részei. Angolul, olaszul, németül és egyben latinul pedig viszonylag kevesen beszélnek (hogy csak a leggyakrabban használt nyelveket említsem). Ezért elhatároztam, hogy zeneművek szövegét elérhetővé teszem. Erre külön oldalt szántam, mely megtekinthető itt.