Bár ezt nem sok helyen hallani, nem a felhőkarcolók a legmagasabb ember által alkotott építmények a földön. Ezeket jóval felülmúlják a TV-antennák, bár igaz, hogy azok már nem szabadon álló szerkezetek, hanem kifeszítették őket, mert másképp eldőlnének. (Mindez igaz is volt 2008-ig, amikor a Burj Khalifa - még épülő, korábbi nevén Burj Dubai - felhőkarcoló minden másnál magasabbá nem vált.) Íme egy lista a TV-adókról is:

és csak itt jönnek a tornyok (2008-ig):

és csak ez után a felhőkarcolók:

A felhőkarcolók építését ma már nem a mérnöki megoldások és az épületek súlya korlátozza, hiszen mérnöki szempontból nincs akadálya akár 2-300 emeletes épületeknek sem. Igazából a szél és a felvonók száma a korlátozó tényező, amely utóbbi a 70-80. emelet környékén már gazdaságtalanná teszi a további magasságnövelést.

A KTHI-TV adó 1963. augusztus 13.-n készült el. A Hamilton Erection cég szakemberei 33 napi munkával építették, fél millió dollárba került. A torony 316 kW teljesítménnyel sugároz és 77700 km2 területet lát el. Súlya 392 tonna, Nem sokkal megépítése után egy olyan törvényt hoztak az Egyesült Államokban, amely korlátozza az építmények magasságát 629 méterre. Ennek értelmében ennél magasabb építményt nem lehet létrehozni törvényesen az USÁban. A torony teteje egyébként szervizlifttel és létráról is megközelíthető. Elsőbbségét 1974-ben a varsói TV-torony vette át, amely azonban 1991-ben renoválás közben összedőlt, visszaadva az elsőbbséget az amerikaiaknak. A toronyban több, mint 600 kilométernyi acélkötélzet van, mely nemcsak az antennához, hanem a felvonóhoz is szükséges. A torony és a kifeszítő horgonyok majdnem 80 hektárnyi területen helyezkednek el. A torony tetején lévő antenna 34,4 méter magas és több, mint 4 tonnát nyom. Ha egy 20 másodperces reklám elindul és ugyanabban a pillanatban a torony tetejéről leejtenénk egy baseball-labdát, a reklám hamarább véget érne, mint ahogy a labda földet. 110 kilométeres szélben a torony tetején lévő jelzőfénynek nagyjából 3 méteres a kilengése. Ha egy munkás az antennától leejtené a csavarkulcsát, az 402 km/h-s sebességgel érne földet. Ha egy vadász a torony lábánál rálőne egy, a torony tetejének magasságában repülő kacsára egy 0,45-ös kaliberű puskából, akkor egy futballpálya méretével kellene előrébb céloznia (nagyjából 102 méter).